Mit kérünk?

“Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál és a zörgetőnek megnyitatik.”

Mt. 7:8

Kedves teológusok ! A most felolvasott Ige az egyik leghatalmasabb ígéret melyet Jézus Krisztus mondott. Bátorít bennünket, buzdít, sőt felszólít, hogy kérjünk, hogy keressünk, és hogy zörgessünk…

Most joggal mondhatnánk: Hogy minek? -hiszen úgysem kapunk semmit, úgysem találunk senkit, és hiába zörgetünk a másik embernél, ha segítségre van szükségünk…

De most következik a magyarázat: “Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál és a zörgetőnek megnyitatik.” Ne felejtkezzünk el arról, hogy ezt is Jézus Krisztus mondta aki ismer minket és valóban azt szeretné, hogy boldog életünk legyen.  Az egyetlen feltétel az egyetlen cselekedet, melyet tehetünk, hogy kérünk, keresünk, és zörgetünk…  Ki az akin beteljesedik ez az ígéret? Aki megteszi amit megtehet. Aki megteszi az mind kap! Nincs zárójel, nincs apróbetűs  rész nem mondja azt, hogy aki kér és református, és templomba járó, és ifire járó, és kifizette az egyházadót és még adakozik na az kap, nem így hangzik hanem tisztán és érthetően: Aki kér, mind kap, aki keres talál és a zörgetőnek megnyitatik! Pál apostol mondja: hogy egyikünktől sincs távol Isten; Isten nem személyválogató. Istennek mindnyájan ugyanúgy fontosak vagyunk.

Mi, akik így látjuk Őt. Sok mindent szoktunk kérni tőle és legtöbben azt szeretnénk, mi hamarabb kapjuk meg, találjuk meg és következzen be melyért már rég óta könyörgünk. Csakhogy Isten velünk ellentétben folyamatban gondolkodik és sokkal jobban tudja, hogy mikor kell bekövetkezzen egy esemény az életünkben, mikor kell belépjen egy ember az életünkbe vagy mi használ a nekünk és mi árt. Ő látja nem csak a múltunk és a jelenünket, hanem a jövőnket is.

A másik érdekesség ami ránk emberekre jellemző, hogy nagyon szeretünk kérni Istentől, de sokszor bele sem gondolunk abba, hogy valóban szükségünk van arra amit kérünk.Istentől, valóban boldog valóban teljes lesz attól az életünk ha megkapjuk.  Csak kérünk, kérünk és kérünk és még mindig kérünk és ha nem kapunk semmit akkor azt feltételezzük, hogy Isten nem is jó vagy nem szeret minket annyira, hogy megadja azt amire vágyunk. Milyen jó lenne ha elgondolkodnánk azon, hogy amiért könyörgünk arra tényleg szükségünk van? Ha keresünk jó helyen tesszük-e? Ha zörgetünk jó helyen tesszük-e?

A zsoltáríró mondja:”Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit!” Zsolt. 37:4

Úgy gondolom ez az, ami hiányzik a mi életünkből, hogy gyönyörködjünk az Úrban, hogy egy kicsit ráhangolódjunk, szakítsunk rá időt a napunkból és kicsit figyeljünk rá, hogy mit is szeretne mondani nekünk.  E nélkül az odafigyelés nélkül az van, hogy kértem mégsem kaptam kerestem mégsem találtam és zörgettem mégsem nyitott senki ajtót.  Próbáljuk ki, tegyünk egy próbát,  szánjunk időt rá és meg fogjuk látni az Ő nagyságát, és mindenhatóságát és megfogjuk érezni szeretetét! Meg fogjuk tapasztalni, hogy nincs is szükségünk mindarra, amit kérünk tőle, és amire a szívünk vágyik azt meg fogja adni, küldeni fog embereket, akik mellénk állnak és elég hatalmas ahhoz, hogy megnyisson ajtókat ellőttünk. Ámen.

Törő Attila Miklós, II. évfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s