Küzdelem az Ige szolgálatában

“Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerüen küzd.”

2Tim 2,5

Azt mondja az Úr: nem koronáztatik meg aki nem szabályszerüen küzd. Lehet hogy évek óta küzdünk, és nincs megkoronázva, soha nincs eredmény, soha nincs gyümölcs. Olyan mintha egy láthatatlan ellenséggel küzdenél, olyan vagy mint aki levegőt vagdos, semmi nem megy előre. Most erről szeretne beszélni az Úr, hogy miért nem megy előre? Miért van, hogy az erőlködés, a szolgálat, a fáradság hiábavaló. A szabályokat be kell tartani!

Az első szabály az Ige. Ezt nagyon komolyan kell venni. Ne hidd, hogy lehet igeellenesen szabályszerűen küzdeni. Ahol te igeellenesen lépsz fel, ott a Sátán visszaüt. Hiába magyarázkodsz, tudod hogy a törvény milyen: nem tekint személyre, nem nézi milyen színű, milyen vallású vagy, milyen elgondolásaid vannak. A törvény vas-szabály. Ahol Isten parancsa ellen vétsz, vissza fog ütni ma, holnap, holnapután. Kérjed az Urat, adjon neked világosságot, hogy mi az igeszerű azon a vonalon, azokban a dolgokban, amiben jársz. Hazugsággal, indulattal, tisztátalan kívánsággal nem lehet, mert nem szabályszerű. Az Ige a kezedben levő harcos-szabályzat. Olvasd sokkal többet, merülj bele, vizsgálj meg mindent, hogy az Ige szerint tettem-e? Ez az ítélkezés igeszerű volt? Ahol vétsz az Ige vas-szabálya ellen, ott kiüt téged a harcból.

A második szabály: azt mondja Jézus, új parancsolatot adok, a szeretet parancsát. Minden szabálytalan, ami nem szeretetből történik. Jézus tanítványait a szeretetről lehet megismerni. Szeretetben járnak mint egy ruhában, szeretetből szólnak, ha ütnek is szeretetből történik. Sokszor megkérdezzük magunktól,ez most szeretetből van? Vizsgáld meg a szívedet, szereted azt, akinek ezt mondod? Amint elveszítem a szeretetet, elveszítem az Istent. Mert az Isten szeretet! Abban a pillanatban, amikor érzem, hogy a szívem megkeményedett egy ember felé, akkor már tudom, hogy elbuktam. A viselkedésem, a szavam, bármilyen szép, akármilyen kedves, még ha mosolygok is, de a szívemben elveszítettem a szeretetet.

A harmadik szabály a vezetés. Az Ô parancsa szerint. Csak úgy, ahogyan Ô mondja. Minden harcnak megvannak a szabályai, amit az Úr akkor és ott mond meg. A Bibliából tudjuk, hogy másképp vették be Jerikót, és másképp vették be Ai városát. Ezért nem lehet nálunk vezetés receptszerűen. Nem lehetnek bevált módszereim, nem mondhatom; tudom én hogyan kell, mert abban a pillanatban szabálytalan leszek. Hiába járták volna körül Ai városát hatszor, akkor nem az volt az Isten szabálya. Minden egyes harcnál, szolgálatnál eltérően kell viselkednem.
Egyéni életednek is megvannak a maga szabályai, de bűn, amikor a magam szabályát másra eröltetem. Nincsenek módszereink, nincs egyenruha, Isten minden emberrel másképp bánik.

Az a dolgod, hogy a magad életére vonatkozó szabályok szerint járj, mert neked másképp nem lehet! Ha győzni akarsz csak azok szerint a szabályok szerint lehet, amit a főparancsnok megszabott, mert így mondja Jézus Péternek: Majd eljön a Főpásztor és akkor mindenkinek Istentől lesz dícsérete.

A vezetéssel kapcsolatban fontos, hogy engedelmességben, alárendeltségben maradva Isten  akaratát keressem. Mert ebben a háborúban mindenkinek megvan az Istentől rendelt helye, szabálya. Jó lenne, ha egyszer volna szemünk arra, hogy lássuk Isten nagy hadvezetését, hogy Ô mennyire tudja, mit akar, mennyire nem véletlenül és ötletszerüen mennek dolgok. Semmi nem történik véletlenül. És a tervezés nem a tied. Nagyon kérlek, szabályszerűen harcolj, mert soha nem fogsz megkoronáztatni, ha a magad ötletei szerint jársz.

Mit jelent megkoronáztatni? Az eredeti szöveg szerint megkoszorúztatni. Hogy fogod megnyerni a győzelmet, a kicsi koronákat, és a nagy koronát majd egyszer? Minden egyes engedelmesség után megkoronáztatsz az Ô szeretetével. Hogy mondja az Ige? Kegyelemmel és irgalmasságával koronáz meg téged. Az Ô szeretete, kegyelme és irgalmassága koronáz meg téged, amikor kicsi dolgokban hallhatod: jól van gyermekem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s